چاپ خبر Print

حسنی آهنگر: هفت برگ برنده، هفت شرط پیروزی و هفت اصل اساسی شکست دشمن


دکتر محمدرضا حسنی آهنگر، ریاست دانشگاه جامع امام حسین_علیه السلام_ با اشاره به سخنان رهبری در فروردین ماه 1402 که دشمن را قابل شکست دانسته بود، طی یادداشت علمی هفت راهکار را بیان کرد.


حسنی آهنگر: هفت برگ برنده، هفت شرط پیروزی و هفت اصل اساسی شکست دشمن

دکتر حسنی آهنگر: هفت برگ برنده، هفت شرط پیروزی، هفت اصل اساسی


به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع امام حسین_علیه السلام_دکتر محمدرضا حسنی آهنگر ، ریاست این دانشگاه، در خصوص سخنان اواخر فروردین ماه سال 1402 رهبر معظم انقلاب، در حضور فرماندهان ارشد نیروهای مسلح، مبنی براینکه"دشمن با همه محاسبات به ظاهر مستحکم و قدرت نظامی خود، قابل شکست دادن است؛ گفت: 

 در شرایطی که دشمن جنگی ترکیبی و تمام عیار را علیه جمهوری اسلامی ایران به راه انداخته، مقابله با آن نیازمند هوشمندی و قابلیت‌های متعددی است. برنامه‌های دشمن برای تضعیف، مهار و ضربه زدن به ایران دارای ابعاد مختلف و متنوعی است و برخورد با هر کدام از آنها در سطح تاکتیکی، به شناخت و مهارت در همان زمینه نیازمند است. اما به طور کلی و در سطح راهبردی، شکست دادن دشمن به ویژگی‌ها و عواملی کلان و زیربنایی نیازمند است که باید به صورت همزمان و در هم تنیده به آنها توجه شده و به کار گرفته شوند.

این اصول و عوامل هفتگانه از این قرارند؛ 

1- مقهور نشویم؛ مروری بر سیاست‌ها و اقدامات دشمن و در رأس آنها امریکا علیه سایر کشورها و بازیگران در عرصه بین‌الملل، استفاده از عنصر رعب و تهدید است. این تهدید و رعب آفرینی خود را به اشکال مختلف بروز می‌دهد؛ از مواضع تند و تهدیدآمیز سیاسی گرفته تا برخی تحرکات نظامی. نکته جالب توجه آنکه در گذشته، اغلب این عنصر به تنهایی کارآیی داشته و کشورها یا بازیگران هدف تحت تأثیر قرار گرفته و به خواسته عامل تهدید تن داده‌اند. اگر چه حتی توانایی تهدید و رعب افکنی امریکا طی سال‌های اخیر کاهش یافته اما هنوز هم این یکی از مهم‌ترین ابزار جعبه سیاست خارجی امریکاست. نظام جمهوری اسلامی نشان داده ترسی از تهدیدات امریکا ندارد و این نهراسیدن را به دیگران نیز منتقل کرده است.

2- عقلانی عمل کنیم؛ در مواجهه با دشمنی که اهل برنامه‌ریزی‌های پیچیده و گاه طولانی مدت است، عقلانیت نقشی اساسی بازی می‌کند. در اینجا عقلانیت به معنای ژرف اندیشی و اقدام با حساب و کتاب و دوری از شتابزدگی و هیجان زدگی است. نکته ظریف و مهمی که در این میان وجود دارد آن است که باید مراقب مرز باریک میان عقلانیت و محافظه کاری بود. با محافظه کاری نمی‌توان دشمن را شکست داد.

 3- وحدت را گسترش دهیم؛ یکی از چیزهایی که دشمن از آن استفاده بسیار کرده و می‌کند، اختلاف داخلی است. این اختلاف می‌تواند مربوط به داخل یک کشور یا فرضاً میان سایر کشورها باشد. شکاف‌ها و گسل‌ها، فضای خوبی برای حرکت و مانور دشمن هستند. با تمام قوا باید در راستای وحدت آفرینی و کاهش شکاف و اختلاف در همه سطوح و میان همه بازیگران اردوگاه خودی حرکت کرد. گاهی لازمه این کار انعطاف پذیری و گذشت است. هر بار کشور در داخل دچار تشتت و اختلافات شده، طمع و فشار دشمن نیز افزایش یافته است.

4- هوشیار باشیم؛ آمادگی و عدم غفلت، یکی دیگر از عوامل مهم برای شکست دشمن است. آمادگی کامل و اطمینان بخش باید در همه سطوح و اشکال فیزیکی و غیرفیزیکی خود را نشان دهد؛ از هوشیاری فکری و ذهنی گرفته تا طرح‌ها و سناریوهای از پیش فکر و تمرین شده برای وضعیت‌های احتمالی پیش رو و سعی در خواندن ذهن حریف و پیش‌بینی حرکات بعدی او.

5- دچار اختلال محاسباتی نشویم؛ دشمن از هر طریقی می‌کوشد در دستگاه محاسباتی ما -اعم از مردم و مسئولان- اختلال ایجاد کند. این اختلال گاهی از طریق تهدید دنبال می‌شود که در بند اول به آن اشاره شد اما گاهی اختلال محاسباتی با ابزار ایجاد سراب و خوشبینی نابجاست. برای مثال سعی می‌کنند این‌گونه القا کنند که اگر در فلان موضوع کوتاه آمده و امتیاز دهیم، دشمنی‌ها کم می‌شود و می‌توان به یک رابطه مسالمت‌آمیز رسید.

6- استقامت بورزیم؛ مقابله با دشمن نیازمند صبر و استقامت است. صبر به معنای منفعل و تماشاگر بودن صحنه نیست. نباید در مسیری که اصولی و عقلانی به سمت آرمان‌هاست، موانع و دشواری‌ها ما را دچار خستگی کند. دشمن همین را می‌خواهد که احساس کنیم استقامت بی‌فایده است و با تردید و تزلزل از خود بپرسیم تا کی می‌خواهیم مقاومت کنیم. صبر و استقامت باید همراه با امیدواری و امیدبخشی باشد.

7- از محاسبات معنوی غافل نشویم؛ و بالاخره اینکه با همه تلاش‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و تدارکات، نباید فراموش کرد که ما برگ برنده‌ای داریم که معنویت است. تعیین کنندگی عنصر معنویت کارکرد بی‌بدیل خود را در دوران جنگ تحمیلی به خوبی نشان داد و به اثبات رساند. دشمن که درکی درست و واقعی از این عنصر ندارد می‌کوشد معنویت را مقابل عقلانیت و محاسبه نشان داده و به طرق مختلف آن را تضعیف کرده و از دایره محاسبات ما خارج سازد.  در بیش از چهار دهه‌ای که با دشمن درگیر بوده‌ایم، هیچ پیروزی و ظفری را نمی‌توان نام برد که عنصر معنویت در آن نقشی کلیدی نداشته است.

 

 

کانال رسمی دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام در پیام رسان های روبیکا، بله و ایتا:

http://eitaa.com/ihu_ac_ir

http://ble.ir/ihu_ac_ir

https://rubika.ir/ihu_ac_ir


فایل‌های ضمیمه:
تاریخ انتشار خبر: سه شنبه ٢ خرداد ١٤٠٢ - ساعت : ١٨:١٥ / شماره خبر: ٣٩٣٤
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: