دوشنبه ٠٢ ارديبهشت ١٣٩٨

اخبار > انتشار کتاب « معرفـی مفاهیـم و پیاده سازی پـردازش مـوازی در دینامیک سیالات محاسباتی با نرم افزار OpenFOAM »

به همت موسسه چاپ و انتشارات دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام؛ کتاب« معرفـی مفاهیـم و پیاده سازی پـردازش مـوازی در دینامیک سیالات محاسباتی با نرم افزار OpenFOAM » تألیف: مهندس مهدی عین بیگی، دکتر علی سررشته داری با قیمت 20.000 تومان منتشر شد.

مشخصات کتاب

عنوان‌: « معرفـی مفاهیـم و پیاده سازی پـردازش مـوازی در دینامیک سیالات محاسباتی با نرم افزار OpenFOAM »

تألیف: مهندس مهدی عینبیگی، دکتر علی سررشته داری

ترجمه: بیژن مولایی، سیدعلی توکلی صبور

صفحه‌آرایی: سید مسعود جعفری

ناظر فنی چاپ: سیدمحمدباقرموسوی - سعید محمودی

نوبت‌ چاپ‌: اول (مهرماه 1397)

پیشگفتار

توســعه توانمنــدی ســخت افزارها و تجهیــزات رایانــه ِ ای در دســترس دانشــجویان و محققان، بســتر تحقیقات مربوط به روشهای عددی را روز به روز ســهل و گسترده تر مینماید. از سوی دیگــر عدم اســتفاده مناســب از هزینه هــای اولیه تهیــه و همچنین نگهداری ایــن تجهیزات ســختافزاری، پدیدهای اســت که به وضوح در مرا کز مختلف آموزشــی و پژوهشــی مشاهده میشــود. این ویژگی چــه ماحصل عدم توجه شــخص محقق نســبت به کارایی ســختافزارمورد اســتفاده باشد و چه به واســطه عدم آموزش مناسب در مرا کز آموزشی ایجاد شود؛ در هر حالت منجر به هدررفت ســرمایه های مادی و معنوی تحقیقاتی میشود که نیازمند تدبیری مناسب است.

تجربــه کار بــا نرمافــزار مدلســازی منبــع بــاز OpenFOAMو انجــام تحقیقــات دانشــگاهی و صنعتــی مختلف کــه توانمنــدی این ابــزار را برای طیــف وســیعی از مخاطبان دانشــگاهی و صنعتــی، در رشــتههای مختلفی چون مهندســی مکانیک، عمران، شــیمی، زمین شناســی، نفــت و غیره برای مؤلفان ایــن اثر به اثبات رســاند، همچنین وجود امکانــات پردازش موازی اســتاندارد و بســیار قدرتمند آن، در کنار مشــکلات جدی بسیاری از دانشــجویان و محققان در بحــث زمان پردازش و هزینه های مربوط، ما را بر آن داشــت تــا قدمی هر چند کوچک در بکارگیری قابلیت های این نرمافزار برای استفاده بهینه از تجهیزات سخت افزاری برداریم.

بــر این اســاس با رویکــردی کاربــردی و بــا معرفــی مختصــری از مفاهیم اولیــه و مــورد نیاز در مباحــث پردازش موازی، پیاده ً ســازی این روش در نرم افزار مذکور به صــورت کاملا عملیاتی و گام بــه گام آموزش داده شــده اســت. الگوی مورد نظــر در تهیه این کتاب بــه گونه ای بوده تا برای دانشــجویان مقطع کارشناسی ارشد و بالاتر، به صورت خودآموز و بدون نیاز به منابع دیگر قابل استفاده باشد.

این کتاب در شش فصل تهیه شده است. در فصل یک با معرفی مفاهیم آغاز و با حل یک نمونه مسئلۀ آموزشی با روش پردازش موازی در فصل دوم دنبال می شود. فصل سوم با بیان روشهای تقســیم دامنه در نرم افــزار OpenFOAMزمینه لازم برای بحثهای پیشــرفته مربوط به پردازش موازی در حافظه های توزیع شده (در ابررایانه ها) در فصل چهارم را فراهم میکند؛ در فصل پنجم چگونگی اجرای مسئله در این سیستمها انجام شده، نتایج حاصل در فصل ششم تحلیل می گردد. در خاتمۀ هر یک از فصلها نیز سؤالات و تمرینهایی به منظور درک بهتر مطالب، آورده شده است که توصیه میشود قبل از مطالعه هر یک از فصلها، این سؤال و تمرینها ملاحظه شــوند؛ زیرا بررسی این سؤالها قبل از مطالعه فصل مورد نظر، خواننده را در یافتن هدف نهایی بخش مورد نظر راهنمایی خواهد نمود.

مهدی عین بیگی . علی سررشته داری

اسفند ماه 1394