دوشنبه ٢٧ خرداد ١٣٩٨

اخبار > انتشار کتاب «بازجویی: علم و هنر؛ بنیادهای آینده»

انتشار کتاب «بازجویی: علم و هنر؛ بنیادهای آینده»

به همت موسسه چاپ و انتشارات دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام؛ کتاب «بازجویی: علم و هنر؛ بنیادهای آینده» تألیف: کرابرت. ای. فین، پل لنر، برایان واسکوویل و ترجمه دکتر سعید توکّلی با قیمت 41.000 تومان منتشر شد.

عنوان‌: بازجویی: علم و هنر؛ بنیادهای آینده

تألیف: رابرت. ای. فین، پل لنر، برایان واسکوویل

ترجمه: دکتر سعید توکّلی

طرّاحی جلد: احمد فضلی

ویرایش ادبی: طاهره زارع زواردهی

صفحه‌آرایی: ناهید آقامیرزایی

ناظر فنی چاپ: سیدمحمدباقرموسوی -سعید محمودی

نوبت‌ چاپ‌: اول (مهرماه 1397)

پیشگفتار
اســتخراج اطلاعــات، بــازجويي: شــمهای از «علــم و هنــر» پرسشــگری و جمــعآوری اطلاعات را در اختيار خوانندگان قرار ميدهد. كتاب حاضـر توسـط نويسـندگان حرفـهای برای اطلاعاتي های حرفه ای نوشته شده است، دقيقاً از نقطه حساس و چالشي يعني معايـف و محاسن روشهای مختلف پرسشگری آغاز ميشـود. محتـوای كتـاب بـه گونـهای اسـت كـه لزوماً نياز به رعايت توالي فصول نيست و ميتوان با خواندن هر فصل اسـتفاده لازم را بـرد و نتيجه گيری كرد. اولين نتيجه اين است كه همچنان فضای كافي برای تحقيـق و همکـاری در زمينه بازجويي وجود دارد. حتي با نگاه يا مطالعه سطحي مقـالات مـيتـوان بـه فرصت هـای متعدد تحقيق درباره مجموعه بازجويي های منرم و قانوني قلمـرو جمـع آوری اطلاعـات پـيش برد.
محتوا و نحوه بازجوييهای فاششده و رفتـار بـا زنـدانيان مسـلمان در زنـدان ابوغريـف عراق و خليج گوآنتانامو در كوبا سبف شـوكه شـدن مـردم و تحريـک افکـار عمـومي شـد. چگونه چنين چي ی روی داد؟ قواعد و قوانين در زمان تـرور كـدامانـد؟ آيـا قـوانين هميشـه اعمال ميشوند؟ قوانين را چه كسي وضع ميكند؟ با افراد مرنون به تروريسـم چگونـه بايـد رفتار كرد؟ به ظاهر سياستمداران، پهوهشگران و نرريهپردازان به سرع روشهای خشونت بار در بازجويي را محکوم ميكنند و در عين حال، جامعه اطلاعـاتي امريکـا بـه بررسـي ايـن مسأله ميپردازد كه آيا اينگونه روشها و شيوه های خـا كسـف اطلاعـات، واقعـاً عملـي
اس يا نه. كه بهدليل مسا ل طبقه بندی و حيطـهبنـدی، نمـيتوانـد بـه طـور مـنرم بـه مطالعـه استخراج اطلاعات بپردازد. معمولاً پروندههـا و مـوارد اطلاعـاتي و امنيتـي در اختيـار جامعـه علمي قرار نميگيرد و چنانچه مطالعه علمي بدون تعصب توسط سازمانهای اطلاعاتي انجام گيرد، نتايج آن در اختيار محققان و تحليلگران گذاشته ميشود. لذا كتاب حاضر قدم مثبتـي برای تغيير اين ديدگاه و استفاده بيشتر مديران و كارشناسان در حوزه های اطلاعاتي و امنيتـي است و باعث شفافي و هدفمندی مطالعات ميشود. اميد است ترجمه حاضر مورد استفاده مديران و پژوهشگران محترم قرار گيرد.

معاونت پژوهش

١١:٥٨ - چهارشنبه ١٥ اسفند ١٣٩٧    /    عدد : ٦٤٤    /    تعداد نمایش : ٣٥٦