دوشنبه ٠٢ ارديبهشت ١٣٩٨

اخبار > انتشار کتاب «بررسی منطقه عمليات»

انتشار کتاب «بررسی منطقه عمليات»

به همت موسسه چاپ و انتشارات دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام؛ کتاب «بررسی منطقه عمليات» تالیف: دکتر تقی کاظمی تاری با قیمت 18.000 تومان منتشر شد.

مشخصات کتاب

عنوان‌: «بررسی منطقه عمليات»

تألیف: دکتر تقی کاظمی تاری

طرّاحی جلد: هادی بهادری

صفحه‌آرایی: سید مسعود جعفری

ناظر فنی چاپ: علیرضا سعیدی، سعید محمودی

نوبت‌ چاپ‌: اول (شهریور 1397)

مقدمه

بررسی منطقه عملیات، یکی از مهم ترین سندهای اطلاعات نظامی است. بررسی هر منطقه ای که قرار است اقداماتی نظیر آفند، پدافند و ... در آن اجرا گردد، امری اجتناب ناپذیر است. این مهم از گذشته های دور تاکنون مورد توجه فرماندهان بوده و می باشد. بررسي و مطالعات جنگ هاي گذشته به ما مي آموزد که شناخت دقیق از جغرافیاي طبیعي،انساني ،شبکه های ارتباطی،اماکن و تاسیسات از صحنه هاي نبرد براي فرماندهان بسیار لازم است خصوصا اینکه جنگهاي نوین در آینده آنچنان پیچیده اند که فرماندهان در هر سطحي باید به طور مداوم و به شکل موثري تاثیرات عوامل جغرافیایي را بر روی فعالیت های مختلف نظامی مورد بررسي قرار دهند تا پیروزي هاي قاطعي را بدست آورند. در این بررسي ها مولفه هاي برتري ساز، مقدورات ومحدودیت هاي دفاعي منطقه مشخص مي شود و فرمانده را نسبت به حریف اشراف اطلاعاتي مي بخشد .
لذا الگوي بررسي منطقه عملیات طوري طراحي شده است که ما ميتوان با استفاده از آن به اهداف یاد شده دسترسي پیدا نمود . با نظر به اینکه فرم های موجود بررسی منطقه عملیات مربوط به قبل از جنگ جهانی دوم است و با توجه به پیشرفت های فنآوری در عملیات های نظامی، امکانات و سلاح های موجود، تدوین متون جدید در راستای این تغییرات به وجود آمده در طول دهها سال گذشته، از مدتها پیش احساس شد، بطوری که در جمهوری اسلامی، خصوصا در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، رده‌های مختلف، به فراخور نیازهای خود اصلاحاتی را در فرمهای قدیمی لحاظ نموده و اقدام به تهیه بررسی منطقه عملیات می نمودند. نگارنده با اطلاع از این موضوع، با همکاری دانشکده پیامبر اعظم (ص) دانشگاه جامع امام حسین (ع) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اقدام به تهیه کتاب حاضر با عنوان بررسی منطقه عملیات نموده است. تدوین این کتاب با استفاده از تجربیات بیست ساله نگارنده و رده های مختلف سپاه خصوصا اطلاعات نیروی زمینی سپاه و منابع رسمی موجود در خصوص موضوع کتاب در چهار فصل تنظیم شده است که عبارت از: فصل اول کلیات، فصل دوم فرم بررسی منطقه عملیات، فصل سوم تشریح فرم بررسی منطقه عملیات و فصل چهارم نمونه بررسی منطقه عملیات جهت الگو می باشد، تا کارشناسان جامعه اطلاعاتی نیروهای مسلح و دانشجویان عزیز بتوانند بر اساس آن اقدام به تهیه و تدوین بررسی منطقه عملیات نمایند.

دکتر تقی کاظمی تاری

٠٩:٢١ - سه شنبه ٢١ اسفند ١٣٩٧    /    عدد : ٦٦٧    /    تعداد نمایش : ١٠٨