امام خامنهای در خصوص فلسفهی وجودی دانشگاه جامع امام حسین(علیه السلام) فرمودند:
این نیازهای سپاه است که دانشگاه امام حسین(ع) را معنا میبخشد و تفسیر میکند چه باشد، اگر دیدید نمیتوانید در کادرسازی، سازماندهی و پشتیبانی همهجانبه مأموریتهای سپاه مشکلی را حل کنید، از تعریف این دانشگاه خارج شدهاید.

توجه به این تدبیر، مستلزم داشتن نگاهی جدید به تعریف دانشگاه است. برای این منظور، لازم است منابع زیر مورد بررسی قرار گیرند:
مبانی دینی و منویات ولایت، به عنوان اساس، بنیان و محور تحول؛
اسناد بالادستی، از جمله طرح جامع و اساسنامه دانشگاه، طرح تحول سپاه، سیاست های ستاد کل نیروهای مسلح و اسناد ملی و سیاستهای کلان کشور؛
دانش روز و تجارب موجود، از جمله مطالعات محیطی در مورد دانشگاه¬های سازمانی و حاکمیتی دشمن، مراکز علمی پیشگام کشور و نظرات ذیحقان، خبرگان و نخبگان دانشگاه و سپاه.
مبتنی بر این مبانی اعتقادی، مفاهیم و مفروضها و با توجه به رسالت و اهداف تعیینشده، دانشگاه باید بتواند:
1- در حوزه تربیت و کادرسازی برای پاسداری از انقلاب اسلامی پیشگام باشد؛
2- با استفاده دانش ضمنی (تجارب میدانی و صحنه¬ای منحصربهفرد)، دانش بومی مورد نیاز را برای توسعه¬ی جامعهی علمی کشور و انتقال آن به نسل های آینده تولید نماید؛
3- نقش شتاببخشی به حرکت علمی کشور و جهت¬دهی به آن را در راستای نیازهای پاسداری از انقلاب اسلامی به کمک اساتید متعهد و متخصص و دانشجویان نخبه و باانگیزه و استفاده از ظرفیت سایر مراکز علمی کشور و منطقه از طریق ایدهی هستهی دانا و شبکهی توانا تحقق بخشد.

در زیر بیانات ایشان در بیست و ششم فروردین ماه 1388 و در دیدار با مسئولین دانشگاه جامع امام حسین(علیه السلام) را می خوانید:
بسم الله الرحمن الرحیم
شما بدانيد برادران عزيز سپاهي دانشمند، اينكه گفتهاند: اگر دانش در ثريا هم باشد مرداني از فارس به آن دست پيدا ميكنند، شماها را گفته، يعني شماها هستيد. دانش را در اوج فلك بدست بياوريد.
آنهايي كه دانش را بدست آوردهاند و امروز در دنيا خيلي جلو هستند، چيز كاملاً مشهودي است، كاملاً جلو هستند، آن وقتي كه وارد اين را ه شدند، راهي كه هر چه انسان پيش برود سرعتش بيشتر و بهتر ميشود و راه هموارتر ميشود، وقتي وارد شدند، نه ايمان و نه تجربه شما را داشتند و نه متكي به اين همه دستاوردهاي گوناگون كه در دنيا وجود دارد و جلوي چشم شماست بودند [امّا]؛ رسيدند به اينجا.
برادران عزيز سپاهي دانشمند، اينكه گفتهاند: اگر دانش در ثريا هم باشد مرداني از فارس به آن دست پيدا ميكنند، شماها را گفته، يعني شماها هستيد. دانش را در اوج فلك بدست بياوريد.
شما داريد با امتيازاتي وارد اين راهها ميشويد كه اين امتيازات را كساني كه پيشگامان دانش نو امروز هستند نداشتند، بنابراين طبيعي است كه شما سريعتر حركت كنيد. منتها نكتهي اساسي كه وجود دارد و من بارها تكرار كردهام اين است كه اگر شما چنانچه مثلاً در واگن 10 يا 15 اين قطار باشيد، همهي اين راهي كه اينها رفتهاند، شما هم مجبوريد اين راه را برويد، خوب اينكه هميشه عقب است!! واگن 15 هميشه از واگن اول و دوم عقبتر است، اين كه نميشود! بايد راه ميانبر پيدا كنيد، راههاي ميانبر هم مثل خود دانش است.
چيزهايي در عالم وجود دارد كه اينها را با قدرت فكري خودتان كشف ميكنيد، دانش قابل كشف است، اين ميشود توليد علم، خود اين راههاي ميانبر هم يكي از همين چيزهايي است كه بايد كشف كنيد، هيچكس نميآيد راه ميانبر را به شما نشان بدهد.
1388/01/26